Externe links:    Gemeente Delfzijl     IVAK   Kunsthuis Oal Eer
Bibliotheek  (Artikelen)
In de bibliotheek vindt u artikelen over kerken, boerderijen en landschappen.


  Maak uw keuze

De kerk van Heveskes. Ooit een bloeiend en in de middeleeuwen belangrijk dorp. Het werd gesloopt, de kerk bleef… .


Naar de Ommelanden in vijf stappen. De heer van der Veen beschrijft hierin het ontstaan van de bodem onder Delfzijl en de rest van de provincie Groningen na de ijstijden, en de daarop volgende bewoning (uitgegeven in 2009)


Platform 1300. De heer van der Veen schreef als vervolg op “Naar de Ommelanden in vijf stappen ”de ontwikkeling van Noord Nederland in de  dertiende eeuw (uitgegeven in 2010).


Monumentaal Delfzijl. Ter gelegenheid van de 25ste Open Monumentendag schreef de heer van der Veen een prachtig boek over de, vooral archeologisch interessante monumenten  in de gemeente Delfzijl (uitgegeven in 2011).

U kunt deze boeken en rapporten bestellen.

Bibliotheek (Boeken enz)
Verder vindt u in de bibliotheek boeken, brochures en onderzoeksrapporten die de Stichting in de loop der jaren heeft uitgegeven.
Deze zijn:

Beknopte geschiedenis van de gemeente Delfzijl, geschreven door dhr G. H. Feij  (uitgegeven in 2001)


Amsweer en haar buitenhof Vliethoven.
  Eens stond er in Amsweer een borg. De heren Feij en Hazelhof deden onderzoek, de heer G. H. Feij legde de resultaten van het onderzoek vast in genoemd rapport (uitgegeven in 2003)


Wincken op Ringenum. De proost van Farmsum bestuurde in de middeleeuwen de ambten Duurswold, Oldambt en een deel van Fivellingo. Namens deze proost bestuurde Haro  Wincken onder andere Biessum, Uitwierde en Marsum. Hij is begraven op het kerkhof van Uitwierde. Zijn grafzerk is gerestaureerd en staat nu in de kerk. De heer Feij deed onderzoek, de heer Hoft rondde dit af en schreef het onderzoeksrapport (uitgegeven in 2003)
Naar bestelformulier Kerken Landschap Boerderijen