Externe links:    Gemeente Delfzijl     IVAK   Kunsthuis Oal Eer
Volgende
Luidklokken en carillons in de gemeente Delfzijl.
In de gemeente Delfzijl staat en groot aantal middeleeuwse kerken met velerlei soorten prachtige versierselen zoals fresco’s en tableau’s met spreuken en rouwborden. Monumentale interieurs met o. a. herenbanken met mooi houtsnijwerk, doopvonts en meestal een orgel.
Niet zo zichtbaar, vaak, of af en toe hoorbaar, dus minder opvallend zijn de klokken en carillons. Soms heel oude klokken, soms nieuw.
Een tamelijk nieuwe klok betekent meestal dat de voorganger tijdens de Tweede Wereldoorlog in de Duitse smeltovens is verdwenen.
Gelukkig is een aantal gespaard gebleven: niet meegegaan naar de smeltovens of teruggekomen uit Duitsland.
De Stichting heeft alle luidklokken en carillons in de gemeente Delfzijl die er nu nog zijn EN die er eens waren geïnventariseerd en beschreven in het boekje
“Luidklokken en carillons in de gemeente Delfzijl”. Het eerste exemplaar is op woensdag 22 februari uitgereikt aan de heer Breukink, directeur van de
Stichting Oude Groninger Kerken.
Het boekwerk is op voorraad en kan worden besteld  door middel van:
-  een e-mailbericht aan cultureelerfgoeddelfzijl@gmail.com of via
-  het bestelformulier op onze website

Open Monumentendag 2017
De OMD 2017 is op 9 en 10 september. Het centrale thema is:
Boeren, burgers en buitenlui.
Hebt u ideeën - wilt u meedoen? Meld het ons.

U kunt zich nu reeds opgeven voor de cursus

“Delfzijl, natuurlijk goud”

Start deel 1 in november 2017 duur 7 weken

Start deel 2 in januari 2018, duur 8 weken