Oldenbosch Bed & Breakfast

 Dijkweg 15, Nansum.

open zaterdag 9 en zondag 10 sept.


Waar het allemaal vooral om draait op Oldenbosch zijn de drie prachtige B&B kamers. Twee ín het voorhuis en één erboven en bereikbaar via de schuur. De kamers zijn ruim, ruimtelijk en smaakvol en de sfeer is er intiem. De ensuite badkamers zijn uitgerust met douche en bad. Het ontbijt wordt geserveerd op de kamer, in de antieke eetkamer of, als het weer dat toelaat, buiten op het terras dat wordt omringd door het uitgestrekte landschap, rust en stilte.

NANSUM (HOLWIERDE)

Maren (eeuwenoude waddenprielen en kreken), wierden en een open landschap, afgewisseld met dorpjes met vaak 11e-eeuwse kerkjes en beroemde orgels, karakteriseren het landschap rondom. In de omgeving kan eindeloos worden gefietst en gewandeld. Ook kanoën en wadlopen horen tot de mogelijkheden. Schiermonnikoog en Groningen zijn makkelijk bereikbaar.

HISTORIE


In de 14de eeuw wordt voor het eerst melding gemaakt van deze boerderij, maar waarschijnlijk gaat de historie nog verder terug. Het type bouw stamt namelijk uit de vroegste boerderijenbouw van noord Nederland. In het voorhuis komt een gebintconstructie voor die zeldzaam is voor noord Groningen: het ankerbalkgebint. Dit, en de ligging van Oldenbosch op een huiswierde, maken het monument absoluut uniek. De renovatie die nodig was na twintig jaar leegstand was ingrijpend en zeer langdurig, maar het resultaat mag er dan ook zijn.

© B&B Oldenbosch

Voor ‘In gesprek met Oldenbosch’ Klik hier