In een dynamisch gebied dat getekend wordt door verdronken dorpen, windturbines, rechtlijnig getrokken akkers en kronkelende maren door natuur, landbouw en (offshore) industrie biedt Bierumer School kunstenaars ruimte voor productie en presentatie.

Bierumer School is gericht op experiment en ontwikkeling, waarbij kunst vragen stelt en niet altijd uit is op een antwoord. Een plek voor de verbeelding van het niet direct benoembare. Een open en actieve vrijplaats voor kunstenaars in alle disciplines.

De voormalige lagere school is gebouwd in 1921 na een brand van de oorspronkelijke school uit 1919. In 1961 en 1986 is het pand uitgebreid. Het pand wordt omschreven als een middengang school op rechthoekige plattegrond onder rondgaand schilddak.

Beeldbepalende ligging aan de Hereweg. Ensemble met de naastgelegen schoolmeesterswoning. Het pand staat op de gemeentelijke lijst van karakteristieke panden.


In 2021 bestaat het gebouw 100 jaar en werkt de Stichting Bierumer School aan een toekomstbestendige invulling van dit bijzondere pand.


Bierumer School

Hereweg 12, 9606 PE Bierum

open op zaterdag 9 en zondag 10 sept.

van 10 tot 17 uur

Programma:

expositie van Polina Shevalova en open atelier van Rolina Nell

zie voor actuele informatie  www.bierumerschool.nl