De Luingahof

Borgsingel 9, 9906 PZ Bierum

open op zaterdag 9 sept.

van 9 tot 17 uur


Wandelen en koffie/thee drinken onder de fruitbomen op het voormalige borgterrein


De Luingahof is gevestigd op het borgterrein van de borg Luinga.

De borg Luinga is begin zestiende eeuw gebouwd en heeft veel verschillende eigenaren gehad, waaronder de familie Luinga of Luynghe, de familie van Berum en de familie van Maneil. Vanwege financiele problemen is de borg in 1825 gesloopt. Toen werd ook het bijbehorend 'Engels bos' gekapt.

Het borgterrein is nog goed te herkennen. De entree met bakstenen boogbrug (1756) over de gracht is nog volledig intact. Zowel het omgrachte borgterrein als de boogbrug zijn rijksmonumenten.

De Luingahof is gevestigd in de hof van het borgterrein van de borg Luinga. De monumentale woning en toegangsdam zijn gebouwd in 1827. Het was de kwekerswoning in de hof van de voormalige borg. Nog altijd staan er enkele zeer oude fruitbomen in deze monumentale boomgaard. De boomgaard ademt een unieke sfeer uit en is daarom ook zeker een bezoekje waard.


Wanneer u de theeschenkerij in de boomgaard bezoekt, stapt u in een oase van rust. Met een goed boek of met een goed gezelschap kunt u onder de oude fruitbomen genieten van een heerlijk kopje thee/koffie met iets lekkers.

De boerderijwinkel is rijk gevuld met een groot assortiment fruit, groenten en aardappelen. In de boerderijwinkel vindt u appels, peren en pruimen. Dit fruit komt voor zover mogelijk uit onze eigen boomgaard. Maar ook boerenkaas, biologisch vlees en boerenzuivel uit de regio zijn te vinden in het assortiment.

Kom en geniet!        

OPEN, maar niet altijd:Openingstijden augustus t/m december:

dinsdag t/m donderdag 13.00 – 18.00 uur

vrijdag 9.00 – 18.00 uur -  zaterdag 9.00 – 17.00 uur

Welkom - altijd                                                 www.luingahof.nl

winkel