Open Monumentendagen zaterdag 9 en zondag 10 sept. 2023

Historische samenwerking

Al kort na de fusie tussen de gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum startten de historische-, erfgoedverenigingen en stichtingen in die gemeenten het overleg om te komen tot een vorm van samenwerking.

Al snel bleek dat samenwerking heel goed mogelijk was en is. Vanaf het begin van 2023 overlegden de verenigingen met wethouders en medewerkers van de gemeente over de plannen.  

Het eerste resultaat is, dat de verenigingen en de Gemeente Eemsdelta besloten één informatiefolder te laten maken voor de Open Monumentendagen 2023.

Het eerste resultaat:

MarketingEemsdelta maakte de prachtige folder

‘Open  Monumentendagen 2023” waarin alle deelnemende monumenten worden genoemd, met een korte beschrijving ervan, activiteiten en openstellingstijden.

Een ander resultaat van samenwerking is het besluit van de verenigingen de opening van de Open Monumentendagen 2023 in de gemeente Eemsdelta te verrichten in het Visserijmuseum te Termunterzijl.


Op heel veel plaatsen in de gemeente Eemsdelta zijn de monumenten open, sommige beide dagen, andere alleen op zaterdag of zondag.  Zie daarvoor:

 - de informatiefolder Open Monumentendag 2023

-  www.openmonumentendag.nl


De Stichting Cultureel Erfgoed Gemeente Delfzijl en de monumenten verzorgen de Open Monumentendag in het deel van de gemeente Eemsdelta, wat eerder de gemeente  Delfzijl was. Zie voor informatie over de gehele Open Monumentendag in de gemeente Eemdelta:

- de informatiefolder Open Monumentendag 2023

-  www.openmonumentendag.nl